zondag 20 januari 2013

Props 2.0 (extra sauce) pls read

Nog wat extra tips en hulp voor iedereen!

Wees niet bang om ver van je originele concept af te stappen met de prop, het hoeft geen een-op-een kopie te zijn. Je mag in je ontwerp door-itereren. 

Marijke: De destileer set met de tafel waar hij op staat (links onderin van je plaat), Probeer het een beetje origineel te designen. 

probeer de ocd van de persoon die hier leeft ook te benadrukken hierin. Alles wat je hierin gaat bedenken bestaat al en staat in goooooooogle. Je kun originaliteit halen uit de functionaiteit van het apperaat. Je kunt bevoorbeeld 2 bestaande apperaten pakken die op een andere manier gebruikt worden, en een combinatie hiervan maken. We willen niet een standaard alchemy labje zien. Maar een super-deluxe-distileer-mega-ocd-tafel.

Sytze: Bij jouw plaat zit rechts midden boven in een soort mechanische zon lichtbron, deze lijkt ons erg geschikt om uit te werken.

het lijkt een beetje op een molecuul/ banen van een planeet. Als je dit ding gaat uitwerken denk dan goed na over de functie van het object? Is het een soort energiebron? Is het een tijd-controle-ding? Waar haalt het zijn power vandaan en hoe past hij het toe?

Justin: We willen een van de chemical tanks zien, die zijn met meest geschikte onderdeel uit plaat. Zorg wel dat het een interessante tank word. 

het hoeft niet perse een chrome cylinder te zijn, je kan veel meer doen met de shape. Voorbeed van een tank waar meer gebeurt met de shape: link

Daphne: Een van de cranes. welke het word  mag je zelf weten, maar we willen je achtergrond verhaal terug zien komen in het ontwerp

geef het die super-scifi saus! protip: pak een normale/ vrij moderne crane en voeg daar extra funtionaliteit aan toe. Het is velen jaren in de toekomst, als je kijkt naar kranen van 100 jaar geleden is er veel veranderd, dus over 100 jaar is er ook veel veranderd. 

Victor:  De kast in de muur waar al dat magische licht uit komt. Zonder de stoel en glow maar met boeken en verzamel objecten. 

de kamer was leuk maar alles was nog te sketchy en onuitgewerkt, ga bij je prop goed kijken naar hoe je dit oplost, denk aan je materiaaldefinitie!

Bo: Voor jou word het de mixer uiteraard, maar blijf kijken naar je moodboard en kom met die 80's feel!


we're watching you. veel van de tips zijn al gegeven of/en staan op het blog, pas nu alles toe in een awesome prop!

Joey: De holo tafel lijkt ons wel geschikt. Blijf goed naar nasa/cern kijken. 


communiceer goed waar het projectie licht vandaan komt en hoe het gecommuniceerd word. denk ook na over de poweroutlet. Alleen een planeet is lang niet alle informatie die je kunt laten zien in een projectie, denk BV aan orbits, temperatuur, geologie, compositie van elementen in de atmosfeer, 

Inspiratione
fucking awesome screen grafix

Yu: De time machine. Probeer het mechaniek goed uit te werken en zorgdat je ontwerp duidelijk zijn functie communiceert.

wat is de interactie met de gene die dit ding bestuurd? Geef visuele hints over hoe dit aperaat gebruikt kan worden en denk aan de theory of affordances.

Arjen: Design een van de work benches en zorg dat hij vol ligt met tools en dat hij er gebruikt uit ziet.


denk ook aan de hemelijkheid ervan, niet een gewone workbench, maar een heavenly-devine-workbench. Kijk naar de versierde artefacten van de katholieke kerk. Denk aan de functionaliteit van de workbench en maak duidelijk dat een mens het niet kan gebruiken, alleen de engelen.

LINK!
LINK!

Max: We zijn erg geïnteresseerd in de design console (die hele set-up met schermen en hologrammen) of de tafel waar de bot op gebouwd word, denk hierbij aan een hi-tech lifesupport system voor robots.


we're also watching you. Zelfde verhaal als bo dus.

Jacqueline: Een fullblown workbench met tools en mechanica etc, dit kan dus een tafeltje zijn met dat wiel apparaat uit je paint ingebouwd.

Voor jou de zelfde tip als bij victor!

Melissa: Een van de robot armen of de auto/powersource omdat je hier ook lekker veel kanten mee op  kan.

een tip is om niet te blocky te ontwerpen, kijk goed naar robotarmen!

Good luck!

the vizual team

PS: Zorg ervoor dat je dinsdag een halverwege resultaat hebt!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten